Van Hooijdonk begrijpt Ajax niet: "Het is geen bedrag wat niet te weigeren viel"

Pierre van Hooijdonk kan zich niet vinden in de keuze van Ajax om Sébastien Haller zo makkelijk te verkopen aan Borussia Dortmund. De analyticus vindt dat de Frans-Ivoriaanse spits 'zeer zeker geslaagd' is in Amsterdam.

"Het proces van Hallers vertrek is eigenlijk al in gang gezet doordat Brian Brobbey, in wie absoluut muziek zit, al vroeg liet doorsijpelen bij Ajax te willen blijven. Dat bleek wederzijds", vertelt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Daardoor ben ik niet meer verrast. Toch vind ik het verrassend en merkwaardig dat Ajax hem al laat gaan".

"Los van dat ik me afvraag wie zo’n besluit neemt nu directeur Overmars en coach Ten Hag vertrokken zijn, denk ik dat zijn goals gemist zullen worden", vervolgt de voormalig profvoetballer. "Het valt niet mee om die terug te krijgen. Natuurlijk krijg je als Ajax-spits veel kansen, maar zulke cijfers in de CL wegleggen, dan ben je voor mij een goede spits".

Volgens Van Hooijdonk had Ajax er ook voor kunnen kiezen om Haller binnenboord te houden. "Het is ook geen bedrag wat niet te weigeren viel. Zeg je dan als club niet dat je hem als miskoop ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers? Voor mij is hij zeer zeker geslaagd. Dat kan met drie negens, maar dan zijn er altijd nog mensen die vinden dat het drie tienen moeten zijn. Dit waren in elk geval niet drie zesjes".

Net binnen