PSV doet er alles aan om sterspeler in Eindhoven te houden: ‘Jaarsalaris van 3 miljoen’

PSV doet er alles aan om Cody Gakpo langer in Eindhoven te houden. Technisch directeur John de Jong heeft zich in een interview met NOS uitgesproken over de toekomst van de aanvaller en geeft hij toe dat de club ver wil gaan voor Gakpo. Volgens Voetbal International kan hij rekenen op een salaris van drie miljoen euro bruto per jaar.

Gakpo beschikt nog over een contract tot medio 2026, maar kan in ruil voor nóg een jaar extra de bestbetaalde speler van de club worden. Een makkelijke keuze is het echter niet, zo zou Arsenal erg geïnteresseerd zijn in de speler. Volgens De Jong is Gakpo zeker nog niet klaar bij PSV. “Ik denk zeker dat hij hier nog door kan groeien. Als hij nog een jaar blijft, is dat alleen maar beter voor de club. Daar zetten wij wel op in.”

Beslissing zal niet lang op zich laten wachten

De Jong verwacht niet dat Gakpo en PSV pas op het einde van de transferwindow een beslissing gaan maken. “Begin augustus, dan moet wel het een en ander duidelijk zijn.” Gakpo zou met zijn nieuwe salaris evenveel gaan verdienen als Mario Götze, die momenteel de bestbetaalde speler van de club is. Er wordt echter wel verwacht dat de Duitse middenvelder zal vertrekken, zo zou Roger Schmidt bij Benfica azen op een wederzien.