Buitenlandse trainers bij PSV; meest succesvolle oefenmeesters van afgelopen 50 jaar

PSV staat momenteel onder leiding van Duitser Roger Schmidt. De Brabantse club heeft meerdere buitenlandse trainers gehad in het verleden. Wij zetten de meest succesvolle buitenlandse trainers van de Eindhovenaren op een rij!

Eric Gerets

De Belgische voetbaltrainer kwam in de zomer van 1999 over naar PSV. De supporters benoemde Gerets tot PSV'er van de eeuw in datzelfde jaar. De Belgische oud-trainer van PSV is de meest succesvolle buitenlandse trainer van de Eindhovenaren. Hij werd in 2000 en 2001 landskampioen van Nederland en pakte in diezelfde jaren ook de Johan Cruijff Schaal. In zijn derde seizoen als trainer keerde een groep spelers zich tegen hem en zat zijn tijd als trainer erop.

Bobby Robson

Wijlen Bobby Robson is een voormalig Engelse voetballer en voetbaltrainer. Zijn loopbaan als trainer begon bij het Engelse Fulham, maar hij streek tussen 1990-1992 en 1998-1999 neer in Eindhoven. Dit werd ook een succes, want hij pakte maar liefst drie prijzen met de Brabantse club. In seizoen 1990/91 en 1991/92 pakte hij de landstitel en won de Johan Cruijff Schaal in 1998 met PSV. Een mooie score.

Roger Schmidt

Roger Schmidt is de huidige trainer van de Eindhovenaren. De 54-jarige Duitser werd in 2020 naar PSV gehaald. Een succes is het echter nog niet, want hij heeft dit seizoen pas zijn eerste prijs gewonnen met de Brabanders. Op 7 augustus 2021 werd Ajax met 1-4 verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een wedstrijd tegen een topclub winnen is Schmidt ook nog niet gelukt. Ajax en Feyenoord hielden aan iedere ontmoeting minimaal één punt over.