Flinke aderlating voor Real Madrid: na Ramos valt ook Varane weg

Real Madrid heeft dinsdag slecht nieuws gekregen over Raphaël Varane. De centrale verdediger is positief getest op corona en mist daardoor de confrontatie met Liverpool en mogelijk ook El Clásico.

Varane kreeg afgelopen weekend nog rust van trainer Zinédine Zidane. De oefenmeester hield zijn landgenoot negentig minuten op de bank in de competitiewedstrijd tegen Eibar, die door De Koninklijke met 2-0 werd gewonnen. Varane nam plaats op de bank om volledig fit te zijn voor een uiterst cruciale week.

Cruciale duels

Liverpool is dinsdagavond de tegenstander in de kwartfinales van de Champions League. Komende zondag staat de wedstrijd tegen FC Barcelona op het programma. Afgelopen week werd duidelijk dat aanvoerder Sergio Ramos die duels vanwege een blessure aan zich voorbij moet laten gaan. 

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Door de afwezigheid van Varane en Ramos zijn Nacho Fernández en Éder Militão de enige twee overgebleven opties voor de centrale verdediging. Mogelijk kiest Zidane, net als tegen Eibar, voor een driemansdefensie. Daardoor lijkt Ferland Mendy de meest logische optie als linker centrale verdediger.