Gaat de Nederlandse coëfficiëntenpolonaise door?

Door de forse 0-5-nederlaag van Sporting Lissabon dinsdagavond tegen Manchester City in de knock-outfase van de Champions League kan Nederland deze week weer inlopen op Portugal op de coëfficiëntenlijst. Een goed moment om de huidige ranglijst te bekijken.

Voor de winterstop

Laten we even het geheugen opfrissen. De laatste keer dat de coëfficiëntenranglijst is bijgewerkt was op 20 december 2021. De drie beste landen van dit seizoen waren toen: Frankrijk op plek één, Nederland als tweede en Engeland op plek drie. Met slechts zestien punten achter Frankrijk doet ons kikkerlandje het fantastisch dit seizoen. Alle vijf de ploegen zitten nog in Europa en minimaal twee zien we ook in de volgende ronde (Feyenoord en AZ). Feyenoord, AZ, PSV en Vitesse zijn alle vier nog te zien in de Conference League. Ajax doet nog mee aan het miljoenenbal de Champions League. Een uitstekende score van de Nederlandse ploegen dit seizoen en met het aantal wedstrijden die nog gespeeld moeten worden, komen er wellicht meer punten bij.

(TEKST GAAT DOOR ONDER FOTO)

Nieuw puntenrecord en lotingen volgende ronde

Nederland pakte dit seizoen al een nieuw record, namelijk: de meeste coëfficiëntenpunten in één seizoen.  De coëfficiëntenpolonaise wordt dit seizoen regelmatig gelopen, want de Nederlandse ploegen blijven goed presteren in Europa. De lotingen voor de Champions League en Conference League zien er op het eerste oog goed uit, want Ajax speelt tegen Benfica. Hier kunnen de Amsterdammers een dubbele slag slaan, namelijk punten pakken voor Nederland en een Portugese club eruit spelen. Ook voor Vitesse en PSV zien de lotingen er goed uit. De Arnhemmers nemen het op tegen Rapid Wien en de Eindhovenaren krijgen te maken met het Israëlische Maccabi Tel Aviv.

Het is te hopen dat Nederland na deze ronde weer dichterbij is gekomen bij Portugal. De eerste tekens zijn er al, na het 0-5 verlies van Sporting Lissabon tegen Manchester City kan Nederland steeds meer omhoog kruipen en lopen wij hopelijk over een paar weken weer met zijn allen de polonaise.

Feyenoord-doelman vertrekt