Slot ziet slechtste wedstrijd van het seizoen: "We waren niet goed, dat is duidelijk"

Arne Slot haalde opgelucht adem in Waalwijk dit weekend. Zijn ploeg won moeizaam op bezoek bij RKC, maar twee individuele fouten van de thuisploeg maakte een 0-2 overwinning mogelijk. Feyenoord wint wel, maar trainer Slot is niet tevreden.

Het lukt de oefenmeester van de Rotterdammers niet om de vinger op de zere plek te leggen. "Het is gewoon een combinatie van", zegt hij tegen ESPN. "De manier hoe RKC speelde was qua formatie hetzelfde als andere clubs, maar de manier van druk zetten was verschillend ten opzichte van de clubs die we hiervoor hadden. Aan de bal waren we zelf ook veel minder dan normaal, maar dat kan ook met RKC te maken hebben".

"Je moet dan zo'n wedstrijd winnen door een individuele bevlieging of een gelukje. We hebben nu door twee fouten van de tegenstander weten te scoren. Als je veel aanvalt, geef je de tegenstander de kansen om zulke foutjes te maken. Dan moet ik het zo maar positief maken, haha", zegt Slot.

Ondanks dat er een hoop dingen fout gingen, zag 43-jarige trainer ook een hoop goede dingen. "Vooral aan de bal ging er heel veel fout. Wel kregen we na rust enkele uitstekende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat lukte niet. Dan is het vechten tot het einde. Vooral in de eindfase waren we extreem slordig. Toen werd het constant heen en weer rennen en dat zie je liever niet als je met 0-1 voorstaat".

"Schrikken is niet het goede woord. We waren niet goed, dat is duidelijk. Schrikken is overdreven, want we zijn niet van het veld geblazen. De tegenstander heeft heel goed verdedigd en het lukte ons heel slecht om daar kansen tegen te creëren", besluit Slot.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘RKC Waalwijk - Feyenoord’

Slot blijft positief ondanks moeizame zege: "Dan doe je vaak mee om de prijzen"

Hendrix kijkt uit naar meer speelminuten: "Als ik vanaf het begin moet spelen, is dat geen probleem"

Feyenoord op Rapport: Bijlow blinkt uit, Til stelt teleur

Ongeloof bij kijkers #RKCFEY: "Hoe kan het dat er uitsupporters zijn?"

VIDEO GOAL: RKC Waalwijk - Feyenoord 0-1 (Orkun Kökçü)

Feyenoord-fans niet tevreden met optreden: "Zijn ze gisteren naar een nachtclub geweest?"

Opstelling Feyenoord vs. RKC Waalwijk: Slot voert geen wijzigingen door

Voetbalhumor in Waalwijk: "Neuken? Nee, RKC speelt"

Feyenoord-doelman vertrekt