Van Dijk: "Scouts Liverpool houden De Ligt in de gaten"

Virgil van Dijk volgt het Nederlandse voetbal nog op de voet en geniet dit seizoen van Ajax en PSV. De verdediger van Liverpool is vooral onder de indruk van Matthijs de Ligt, met wie hij samenspeelt in het Nederlands Elftal. Dat zegt Van Dijk in een interview met het Algemeen Dagblad

Van Dijk is niet onder de indruk van het niveau in de Eredivisie, erkent hij. "Maar de spelers van Ajax en PSV lieten het wel zien in Europa. Ik kan echt genieten van het huidige Ajax in de Champions League. Maar ook hoe ze wekelijks presteren in de Eredivisie, die ik echt nog op de voet volg. PSV was wat ongelukkiger in Europa, maar ook die ploeg speelde toch uitstekende wedstrijden. Het is wel jammer dat het gat steeds groter wordt tussen de top vijf en de laatste acht in de Eredivisie."

De Ligt

Over collega-verdediger en Ajax-aanvoerder De Ligt heeft Van Dijk niets dan lof. "Een heel goede verdediger en een heel goede, rustige jongen. Hij weet wat hij wil. Als hij een stap gaat zetten, maakt hij hopelijk de juiste keuze." Van Dijk heeft de Ajacied nog niet genoemd bij de clubleiding van Liverpool. "Zo werkt het niet. Een grote club als Liverpool heeft zoveel scouts rondlopen, die zullen hem vast in de gaten houden."

Feyenoord-doelman vertrekt