FC Emmen mag toch met EasyToys op het shirt gaan spelen

FC Emmen mag toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt gaan spelen dit seizoen. Dat besluit is genomen tijdens een overleg tussen de club uit Drenthe en de KNVB.

De KNVB vond het aanvankelijk 'niet gepast' dat FC Emmen met de naam van een online seksshop op het shirt zou gaan spelen. Dit paste volgens de bond niet in het sponsoringreglement waar alle clubs uit het betaalde voetbal zich aan moeten houden. Dinsdag spraken de twee partijen ook al met elkaar. De uitkomst toen was dat er in december met alle clubs gesproken zou worden over dit artikel van het reglement. 

De KNVB heeft nu dus toch toestemming gegeven aan FC Emmen om met EasyToys op het shirt te gaan spelen. Dit omdat er al veel afspraken waren gemaakt tussen de club en de online seksshop. "De twee partijen wilden eerst een driejarige verbintenis aangaan", meldt de voetbalbond. "Na het overleg van donderdag is dat teruggedraaid naar één jaar en zullen er wijzigingen worden doorgevoerd in het geval dat vanuit wet- en regelgeving nodig blijkt. Als de AVBV zich in december heeft gebogen over het sponsoringreglement en er geen verdere bezwaren ten tonele komen, dan kan de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys alsnog worden opgetrokken naar drie jaar."