Ten Hag verklaart keuze voor Klaiber: "Daarom heb ik nu voor hem gekozen"

Erik ten Hag is ondanks de 1-2 nederlaag in de heenwedstrijd tegen AS Roma erg tevreden over het spel van zijn ploeg in de kwartfinale van de Europa League. De trainer van Ajax wilde dan ook niet te veel veranderen voor de return.

Devyne Rensch liep vorige week tegen een schorsing aan, waardoor Ten Hag op zoek moest naar een vervanger. De 51-jarige oefenmeester heeft ervoor gekozen om Sean Klaiber te laten starten. Daardoor hoeft de coach niet te schuiven in zijn team.

"Vorige week hebben we een goede wedstrijd gespeeld, alleen de effectiviteit in de box was er niet", legt Ten Hag zijn keuze voor Klaiber uit bij RTL 7. "Als er dan een speler wegvalt, wil je niet te veel veranderen. Daarom heb ik nu gekozen voor Klaiber".

'Bewegende jongens'

Ten Hag heeft niet overwogen om een aanvallend Ajax het veld in te sturen. "Dit is al heel aanvallend en ik denk dat de spelers van Roma veel moeite hebben met de beweging van jongens als Dusan Tadic en Davy Klaassen", zo stelt de trainer.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

"Wat er beter moet dan vorige week? Dat lijkt me duidelijk: de kansen benutten. We hebben vorige week ontzettend veel kansen gecreëerd en ook nog heel wat kansen op kansen laten liggen. Daar moeten we nu meer mee doen, vooral vanaf de linkerkant".

'Aanvallende visie'

Roma-coach Paulo Fonseca heeft aangegeven dat hij de aanval wil zoeken. "Hij is wel een coach die in balbezit en aanvallend denkt, dus dat zou me niet verbazen. Maar een andere tactiek zou me ook niet verbazen", sluit Ten Hag met een knipoog af.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over AS Roma-Ajax’

Opstelling Ajax vs. Vitesse: Rensch op tijd fit voor bekerfinale

Lovende woorden voor Ajax-uitblinker tegen AS Roma: "Een superieure leider, echt ongelooflijk"

Rick Karsdorp geniet als 'echte Feyenoorder' van zege op Ajax: "Ik win het liefst van Ajax"

10 tweets die alles zeggen over AS Roma - Ajax

VIDEO GOAL: Edin Džeko schiet AS Roma naast Ajax

VIDEO GOAL: Brian Brobbey zorgt binnen vier minuten voor de openingstreffer

Social media: Kijkers AS Roma - Ajax opperen voor inbreng van Brobbey

Ajax-fans gefrustreerd tijdens #ROMAJA: "Baltempo is lager dan onder Frank de Boer"

Opstelling Ajax vs. AS Roma: Stekelenburg terug onder de lat, Klaiber rechtsback