Ajax en PSV houden samen met Real Betis nauwlettend Mexicaans talent in de gaten

Ajax en PSV zouden samen met Real Betis willen gaan strijden om de handtekening van de Mexicaan Santiago 'Chaquito' Giménez, zo meldt het Amerikaans-Spaanse sportkanaal TUDN. Vooralsnog zou het alleen om oriënterende interesse gaan. 

De 18-jarige Chaquito werd geboren in Argentinië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Mexico vanwege de voetbal loopbaan van zijn vader, Christan Giménez. Chaquito kwam in de jeugdopleiding van Cruz Azul terecht en maakte daar indruk. In augustus maakte hij zijn debuut in het eerste, waarin hij later nog twee duels speelde. Maar hij kwam afgelopen seizoen voornamelijk uit voor de Onder-20. Daar maakte de aanvaller zes treffers in twaalf wedstrijden.

Treffer tegen Oranje Onder-18
De geboren Argentijn heeft inmiddels een Mexicaans paspoort en dus mag hij ook voor de Mexicaanse jeugdelftallen spelen. Deze week was hij nog op Nederlandse bodem actief met Mexico Onder-18, voor een oefenwedstrijd tegen Nederland Onder-18. Hij was trefzeker vanuit een vrije trap. De wedstrijd eindigde uiteindelijk, mede daardoor, in 3-3.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Ajax en Real Betis in elkaars vaarwater zit in de strijd om een Mexicaanse voetballer. In januari streden de twee om de handtekening van Diego Lainez. De jongeling koos uiteindelijk voor de Spaanse club.