"Als Gertjan Verbeek was gebleven, was ik vertrokken. Die man heeft geen enkel respect"

Bas van Noortwijk was veertien jaar lang teammanager bij Feyenoord. Het afscheid van Feyenoord doet wel iets met hem, vertelt de oud-doelman in gesprek met Rijnmond.

"Als je ongeveer bij de inventaris gaat behoren, dan moet je zeggen dat je er mee moet stoppen. Het is niet zo dat ik er tegen aan zat te hikken. Maar als ik mijn pensioenleeftijd zou bereiken, vond ik het wel tijd voor nieuwe, jongere mensen. Het overlijden van Carlo de Leeuw, op veel te jonge leeftijd, heeft mij ook aan het denken gezet. Moet ik maar door blijven gaan? Dit is voor mijzelf de beste keuze."  Van Noortwijk wordt in De Kuip opgevolgd door Frank Boer.

Wat houdt de functie in, wat doet een teammanager allemaal?

 "Mensen denken dat het alleen draait om het regelen van de bus. Ja, dat is óók belangrijk, want je kunt moeilijk met de fiets naar de wedstrijden gaan. Maar eigenlijk regel je alles wat niet met het voetbal te maken heeft. Weekschema's, hotels, reizen. Er komt echt nogal wat bij kijken. Je bent de spin in het web van een grote club en elke afdeling wil iets van de spelers hebben. Dat snap ik, maar het moet wel in goede banen geleid worden."

Trainers onder wie Van Noortwijk werkte

Tijdens zijn periode bij Feyenoord werkte Van Noortwijk met veel verschillende trainers. Van Mario Been tot Ronald Koeman. En van Bert van Marwijk tot Giovanni van Bronckhorst. Met bijna allemaal had hij een goede professionele klik, of zelfs meer dan dat.

Gertjan Verbeek

Alleen met trainer Gertjan Verbeek boterde het niet "Ja, dat was mijn beste vriend... Ik vind het eigenlijk zonde van de zendtijd om daar nog een woord aan te besteden. Als je het als trainer voor elkaar krijgt om Carlo de Leeuw tot drie keer zo ver krijgt dat hij er mee wilde stoppen, dan hoef ik verder niets meer uit te leggen. Als hij was gebleven, was ik zelf ook eerder vertrokken. Die man heeft geen enkel respect en wil dat niemand zich met zijn teams mag bemoeien. Maar nu doet hij zelf als analist niet anders."

bas van noortwijk met pensioen. frank boer opvolger als teammanager bij feyenoord

Prijzen bij Feyenoord 

"Als ik nu terugkijk wat ik allemaal heb meegemaakt... Zes prijzen in die veertien jaar. Dat is voor Feyenoord begrippen niet zo verkeerd."

Ook interessant