Ajax-opponent Benfica onder vuur

Ondanks de verassende plaatsing voor de achtste finales van de Champions League hebben de fans van Benfica genoeg gezien van coach Jorge Jesus. De tegenstander van Ajax staat momenteel derde in eigen competitie, met vier punten achterstand op koploper FC Porto.

Na de teleurstellende thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Sporting CP, waar er met 1-3 werd verloren, vinden de fans het wel mooi geweest; coach Jorge Jesus moet vertrekken. De 37-voudig landskampioen wist in 2019 voor het laatst de titel te pakken en het ziet er volgens de fans niet naar uit dat dit snel weer zal gebeuren onder Jesus.

Recent werd er een ludieke actie opgesteld die ervoor moet zorgen dat de oefenmeester vertrekt. Creatief is het zeker, zo is er een complete website voor ingericht waar er op de hoofdpagina een vluchtroute te zien is tussen Lissabon en Rio de Janeiro. Het hoofd van Jorge Jesus is op de vluchtlijn te zien. Hoe meer mensen op de rode knop klikken, hoe dichter het hoofd van Jesus bij de eindbestemming Rio de Janeiro komt.

Tweede Nederlandse opponent

Ajax is de tweede Nederlandse club die Benfica treft in het huidige Champions League seizoen. Eerder wist de club uit Lissabon zich ten kostte van PSV te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Benfica was de Eindhovenaren met 2-1 en 0-0 de baas over twee wedstrijden.