Nederlandse media zien 'slaapverwekkend' PSV: "Debuut in 'Jut en Jul-competitie' matig"

PSV boekte donderdagavond een 1-0 zege op Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. Wat schrijven de ochtendkranten na het Europese duel in Eindhoven? Voetbalflitsen zet het op een rijtje.

"Debuut in 'Jut en Jul-competitie' bevalt degradant PSV maar matig", kopt het Algemeen Dagblad. "1-0 thuis tegen Maccabi Tel Aviv, daarmee blijft de return in Israël volgende week spannend. Onnodig spannend, want tegen deze ploeg mag de nummer twee van de Eredivisie nooit sneuvelen".

Het AD doelt daarmee op de uitspraken van Louis van Gaal in oktober 2021. De bondscoach van het Nederlands elftal noemde het Europese toernooi destijds een Jut en Jul-competitie.

Opstelling

PSV trad niet met de gebruikelijke basiself aan tegen de ploeg uit Israël. "Het lukt in Eindhoven maar niet om een keer een reeks van wedstrijden met dezelfde 10 of 11 man te spelen".

"Ook nu waren er weer de nodige wisselingen, die ritme en vastigheid in het spel niet ten goede kwamen. Trainer Roger Schmidt knutselde een defensie in elkaar met een gemiddelde lengte van pak 'm beet 1.70 meter", aldus het AD.

'Plichtmatig'

"De kennismaking met de Conference League is PSV ondanks de 1-0 zege op Maccabi Tel Aviv niet zo goed bevallen", concludeert De Telegraaf. "Met de grandeur van Europees voetbal had het in het Philips Sadion allemaal niet zoveel te maken. De Eindhovense club speelde plichtmatig".

PSV en Maccabi Tel Aviv maakten er bij tijd en wijle een 'slaapverwekkende vertoning' van, stelt het Eindhovens Dagblad. "Om de verhoudingen aan te geven: Maccabi Tel Aviv hoopt Joris van Overeem van FC Utrecht als grote aankoop te presenteren".

"Het krachtsverschil met PSV was donderdagavond dan ook groot. Vrijwel de hele hele wedstrijd had PSV niets te duchten: Maccabi kreeg geen bal tussen de palen", aldus het ED.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - Maccabi Tel Aviv’

PSV op Rapport; Plaatsing Conference League zeker na zeer matige wedstrijd

Zahavi kop van jut bij PSV-fans: "Zullen we hem daar laten?"

Kijkers van #MACPSV ergeren zich aan niveau: "Wat een niveau.... Tenenkrommend"

Prachtige beelden: Zahavi toegezongen door Maccabi Tel Aviv-fans

Opstelling PSV: Schmidt kiest voor Zahavi

PSV wint met 1-0 in eigen huis van Maccabi Tel Aviv

Eran Zahavi kop van Jut in taaie tweede helft #PSVMAC: 'Sibon deed het nog beter'

PSV-fans zien duo tijdens #PSVMAC uitblinken: 'Die mag toch mee naar Qatar?'

VIDEO GOAL: PSV dankzij Cody Gakpo op voorsprong tegen Maccabi Tel Aviv (1-0)