Polen en Zweden weigeren tegen Rusland te spelen in play-offs voor WK-ticket

Polen weigert het duel tegen Rusland in de play-offs voor een WK-ticket te spelen, zegt bondsvoorzitter Cezary Kulesza op Twitter. Dit vanwege de oorlog in Oekraïne. Het duel staat op 24 maart op de planning. 

"Geen woorden meer, tijd voor actie", schrijft Kulesza op Twitter. "Door de escalatie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen Rusland te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Tsjechië en Zweden en de FIFA om een gemeenschappelijk standpunt voor te leggen."

De bondsvoorzitter krijgt op Twitter bijval van sterspeler Robert Lewandowski. Polen, Rusland, Tsjechië en Zweden plaatsten zich voor de play-offs voor het WK in Qatar eind dit jaar. De winnaars van de twee wedstrijden spelen op 29 maart in de finale om één ticket. Oekraïne is ook nog in de race, maar die strijden met Schotland, Wales en Oostenrijk voor een plek op het WK.

Zweden weigert ook

De Zweedse voetbalbond heeft inmiddels in een statement gezegd ook niet in actie te willen komen tegen Rusland. Ze zeggen in een statement dat wat de FIFA ook beslist, ze niet zullen gaan spelen tegen Rusland.

Vrijdag besloot de FIFA dat alle duels van Rusland en Russische teams in internationale wedstrijden op neutraal terrein moeten worden gespeeld. Dus ook het duel tegen Polen. Ondanks dat is Polen dus van plan om sowieso niet aan te treden.

Feyenoord-doelman vertrekt