Siem de Jong over titelrace: "Het is zeker nog niet gespeeld"

Siem de Jong over titelrace: "Het is zeker nog niet gespeeld"

Siem de Jong zegt dat de titelrace in de Eredivisie zeker nog niet gestreden is, ondanks dat PSV zeven punten voorsprong heeft op AZ en tien op Ajax.

"Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf. Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend. We weten wat ons te doen staat, te beginnen komende zondag. Het is zeker nog niet gespeeld", zo vertelt de aanvallende middenvelder van Ajax tegenover Voetbal International.

De Jong voelt zich meer Ajacied dan PSV'er. "Dat ik meer met Ajax heb dan met PSV, is volgens mij niet zo vreemd. Ik ben opgegroeid bij Ajax, heb er negen jaar doorgebracht en daarin veel mooie momenten meegemaakt", vervolgt De Jong. "Toch was het niet zo dat dit verleden vorig seizoen mijn dagelijkse gevoel bepaalde."

Culturen
"Net zoals bij Ajax is bij PSV een seizoen niet geslaagd als ze niet kampioen worden. Alleen de culturen zijn anders. Bij Ajax telt resultaat én goed voetbal, bij PSV telt allereerst de winst. En als dit met leuk voetbal samengaat, is dat mooi."