Senesi neemt afscheid van Feyenoord: ‘Ik ben iedereen dankbaar’

Marcos Senesi heeft Feyenoord verlaten voor een avontuur in Engeland. De Argentijnse verdediger zal een contract gaan tekenen bij Bournemouth en zijn transfer levert de club uit Rotterdam zo’n 15 miljoen euro op. Via de clubsite van de Rotterdammers blikt Senesi terug op zijn tijd bij Feyenoord.

Feyenoord pikte Senesi in de zomer van 2019 voor zeven miljoen euro op bij het Argentijnse San Lorenzo. Bij de Rotterdammers kende de verdediger eerst een moeizame periode, maar wist hij zich in de loop der tijd te ontwikkelen tot één van de beste verdedigers van de Eredivisie. Op de clubsite spreekt Senesi over zijn ervaring in Rotterdam. “Afscheid nemen van Feyenoord doet me veel. Feyenoord was mijn eerste club in Europa en ik heb mij altijd erg thuis gevoeld in Rotterdam. Ik heb met de club en de supporters een mooie weg afgelegd en indrukwekkende tijden beleefd."

De Argentijn geeft aan dat hij vooral trots is op de Europese campagne van de club afgelopen seizoen. "Niet in de laatste plaats door onze prestaties in Europa vorig seizoen. Met dat doel ben ik drie jaar geleden ook naar Rotterdam gekomen en ik ben nog altijd heel blij met die keuze. Spelen bij Feyenoord heeft een boost gegeven aan mijn ontwikkeling en mijn leven enorm verrijkt. Ik ben iedereen bij deze club en de trouwe aanhang dan ook heel erg dankbaar."