Ajax de droomclub van Tadić: "Veel clubs waren heel geïnteresseerd"

Dušan Tadić is Southampton heel dankbaar dat de Engelse club hem in 2018 naar Ajax liet vertrekken. Volgens de Serviër waren er meerdere clubs geïnteresseerd, maar Tadić zelf wilde per se naar Amsterdam. Dat zegt hij in gesprek met The Guardian. Southampton was bereid mee te werken en liet de aanvaller gaan voor een relatief lage transfersom. 

"Veel clubs waren heel geïnteresseerd, maar ik zei tegen Southampton dat ik alleen naar Ajax wilde", zegt Tadić tegen het bovenstaande medium. "Misschien wilden ze dat ik naar een andere club zou gaan, maar voor mij was het meteen duidelijk. Ik zei: dit is echt de enige club waar ik heen wil." Southampton liet de voetballer daarom naar Nederland vertrekken voor 11,4 miljoen euro. 

'Meer geld van andere clubs'

"Ik denk dat ik verdiende te gaan na wat ik die vier jaar allemaal heb betekend voor de club", gaat Tadić verder. "Voordat ik vertrok, had ik vaak andere opties. Uiteindelijk bleef ik steeds en tekende ik ook een nieuw contract. Ik ben heel dankbaar dat ze luisterden naar mijn gevoel, want ze hadden waarschijnlijk meer geld kunnen krijgen van andere clubs."