Manchester United stuurt Solskjær de laan uit

Manchester United heeft Ole Gunnar Solskjær ontslagen. De Noorse manager, die drie jaar onder contract stond bij The Red Devils, is vanwege de tegenvallende resultaten op straat gezet.

"Ole zal altijd een legende zijn bij Manchester United en daarom betreuren we het dat we deze moeilijke beslissing hebben genomen", valt te lezen in een statement op de clubsite. "De laatste weken waren teleurstellend, maar de laatste drie jaar is er veel werk verricht om weer een fundament te leggen voor succes op de lange termijn".

"Hij zal altijd een plek in de clubhistorie hebben. Niet alleen vanwege zijn periode als speler, maar ook omdat hij een geweldig persoon is en een manager die ons veel mooie momenten heeft bezorgd. Hij zal altijd welkom zijn op Old Trafford als lid van de Manchester United-familie".

Nieuw contract

Solskjær ging in december 2018 aan de slag als interim-manager na het ontslag van José Mourinho. De 48-jarige oefenmeester behaalde in zijn eerste periode goede resultaten en tekende afgelopen zomer een nieuw contract tot medio 2024.

Manchester United ging afgelopen zaterdag met 4-1 onderuit tegen Watford. Na die ruime nederlaag vond er een crisisberaad plaats, waarin de positie van Solskjær centraal stond. De conclusie van het spoedberaad is dat de voormalig profvoetballer moest vertrekken.