Blaswich maakt droomtransfer naar de Bundesliga

Janis Blaswich speelt vanaf komend seizoen voor RB Leipzig. De doelman van Heracles Almelo verbindt zich tot medio 2025 aan de Bundesliga-club.

"Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden", vertelt Blaswich op de clubsite van Heracles Almelo. "Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen".

'Betrouwbaar en transparant'

Technisch directeur Tim Gilissen heeft begrip voor de keuze van Blaswich. "Natuurlijk hadden we Janis graag willen behouden voor Heracles. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij heeft ook zijn ambitie".

"Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie", aldus Gilissen.

Transfervrij

Blaswich maakte in 2018 de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Heracles Almelo. De Duitse sluitpost speelde sindsdien meer dan honderd wedstrijden voor de Heraclieden. Blaswich vertrekt transfervrij uit Almelo.

Feyenoord-doelman vertrekt