Van Nistelrooij onder de indruk van Feyenoord: "We kunnen onze borst natmaken, ze zijn in vorm"

Ruud van Nistelrooij is enorm te spreken over Feyenoord en diens trainer, Arne Slot. Volgens de oefenmeester van de Eindhovenaren is het idee van Slot duidelijk terug te zien in het spel van de Stadionclub. Zondag staan de twee trainers lijnrecht tegenover elkaar.

PSV oogt nog zoekende, maar de bezoekers van aanstaande zondag lijken de sleutel tot succes gevonden te hebben. De Eindhovenaren verloren in een week tijd van FC Twente (2-1), kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt en wonnen in de absolute slotfase maar nipt van RKC Waalwijk. Feyenoord maakte daarentegen wél indruk en won met 3-0 van Sparta Rotterdam en met 6-0 van Sturm Graz. "Ik vond Feyenoord heel goed spelen en zag ze een klinkende zege boeken", aldus Van Nistelrooij. 

We kunnen onze borst natmaken, maar dat wisten we al bij Feyenoord. Ze zijn in vorm. Met zo’n zege tank je vertrouwen. Dat neem je zeker mee richting zondag", vervolgt de PSV-trainer, opgetekend door De Telegraaf. De 46-jarige Geffenaar kijkt naar zijn eigen ploeg en is tevreden over de mentaliteit. "Wat er in dit team zit is karakter en ook in moeilijke wedstrijden resultaat kunnen halen. Dat is toch een basis", stelt de oud-spits. "Je kunt niet een heel seizoen lang fantastisch voetballend met dikke cijfers winnen. We werken elke dag keihard aan de basis. Dat is nog wisselvallig".

Het overlijden van Queen Elizabeth II betekende uiteindelijk dat het treffen met Arsenal werd verplaatst naar 20 oktober en dat betekent dat PSV zich de hele week heeft voor kunnen bereiden op de eerste topper van het seizoen. "We hoefden geen rekening te houden met het reizen en de wedstrijd in Londen, waardoor we een specifieke trainingsweek konden maken. Dat hebben we gedaan. We hebben er elke dag het maximale uit proberen te halen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het fantastische affiche van zondag", besluit Van Nistelrooij.