Pasveer eerlijk over dramatische reeks: "We zitten in een crisis, dat mag je wel zeggen"

Remko Pasveer wist met zijn ploeg niet te winnen van FC Emmen en zet daardoor de dramatische reeks van Ajax voort. Er werd in de laatste drie duels niet gewonnen en de goalie van de Amsterdammers spreekt, in tegenstelling tot wat ploeggenoten en stafleden, uit dat er sprake is van een crisis.

Eerst ging het thuisduel tegen PSV verloren, de inhaalwedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 2-2 gelijkspel en ook op bezoek bij laagvlieger FC Emmen werd niet gewonnen. Een 1-3 ruststand werd in de tweede helft vergeven. "We zitten wel in een crisis, dat mag je wel zeggen, ja. Als je van PSV verliest, dan gelijkspeelt tegen Vitesse en nu weer gelijkspeelt, dan gaat er iets niet goed", aldus Pasveer na afloop.

Het aantal tegengoals en de huidige vorm van de Amsterdammers zit de sluitpost dwars. "Hoe makkelijk wij goals weggeven en teruggedrongen worden, dat is gewoon niet Ajax. Als ik had geweten waar dat door komt, was het misschien niet gebeurd. Ik kan het niet verklaren. Het is gewoon niet goed, het staat gewoon niet goed. En iedere bal valt er dan ook in." Pasveer ziet het zelfvertrouwen met de week verminderen. "Je ziet dat het zelfvertrouwen vrij broos is als er iets gebeurt. Dat is een groot probleem."

Door het nieuwe puntenverlies komt er opnieuw meer druk te staan op de positie van trainer Alfred Schreuder. Ajax-fans zien hem heel graag zo snel mogelijk vertrekken, maar de directie spreekt steun uit richting de oefenmeester. "Dat is uiteraard niet aan ons. Wij doen gewoon ons stinkende best en proberen uit te voeren wat de trainer van ons vraagt. Uiteindelijk is het aan de club wat ze hiermee doen, daar kan ik verder weinig over zeggen", besluit Pasveer. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘FC Emmen - Ajax’

Lucca sneert naar Schreuder; zaagt Italiaan aan stoelpoten van Ajax-trainer?

Samenvatting: FC Emmen - Ajax

Schreuder vreest niet voor ontslag: "We weten waar we aan begonnen zijn"

Kenneth Taylor ondanks crisis bij Ajax vol vertrouwen: "Wij worden alsnog kampioen"

Bergwijn loopt leeg na debacle tegen FC Emmen: "Dit is gewoon schandalig"

#SchreuderOut na gelijkspel van Ajax tegen FC Emmen: "Sodemieter een eind op"

Leedvermaak na gelijkspel Ajax in Emmen: "Kenneth Taylor voorspelde het al met zijn vingertje!"

Ajax-fans slopen 'het lek binnen het elftal' na gelijkspel in Emmen: "Wat een drama!"

Stunt in de maak: FC Emmen komt op gelijke hoogte met Ajax

'Slappe' verdediging van Ajax valt door de mand tegen FC Emmen: "Los zand"