Voetbalfans over de hele wereld zien weergaloze Frenkie de Jong: "Wereldklasse!"

Barcelona sloot de wedstrijd tegen Osasuna, ondanks de rode kaart van topscorer Robert Lewandowski in de eerste helft, met 1-2 winnend af. In de La Liga-wedstrijd was het aandeel van Frenkie de Jong aanzienlijk en de Oranje-international bekroonde de wedstrijd met een prachtige assist op de winnende treffer van Raphinha. Op Twitter komen voetbalfans woorden te kort voor de prestatie van de Nederlandse middenvelder in Catalaanse dienst: "Net wanneer ik dacht dat Kevin de Bruyne van wereldklasse was, zag ik Frenkie de Jong! Wat een pass!".

Bekijk hier de prachtige assist van Frenkie de Jong waaruit Raphinha de winnende treffer scoort voor Barcelona tegen Osasuna:

Bekijk hier de reacties van Nederlandse, maar ook internationale fans over de wedstrijd van Frenkie de Jong met Barcelona:

"En dan te bedenken dat Barça afscheid wilde nemen van De Jong. Wat een speler, wat een veelzijdigheid. Het is tijd voor de club om hem de eer te geven die hij verdient en voorgoed afscheid te nemen van Busquets"

"Net wanneer ik dacht dat Kevin de Bruyne van wereldklasse was, zag ik Frenkie de Jong spelen. Wat een pass!"

"Frenkie de Jong is de beste middenvelder in de geschiedenis, Raphinha is de grootste Braziliaan in de geschiedenis en Gil Manzano (scheidsrechter tijdens Osasuna-Barcelona, red.) is de grootste klootzak in de geschiedenis"

"Wat een pass van Frenkie de Jong. Hij doet het voor Barça. Hij is op dreef de laatste tijd en zijn gewicht in goud waard"