Van Nistelrooy droomt van ‘buitencategorie-spits’ Luuk de Jong

De terugkeer van Luuk de Jong naar PSV hangt nog altijd in de lucht. Zo ziet Ruud van Nistelrooy de spits ook graag naar Eindhoven komen. De Jong zou openstaan voor een terugkeer naar PSV, maar Sevilla verlangt naar een transfersom. De nieuwe PSV-coach noemt De Jong een ‘buitencategorie-spits’.

Met het transfervrije vertrek van Eran Zahavi is PSV druk op zoek naar een nieuwe spits. Een positie die wordt gezien als een prioriteit. “Bij het doorlichten van de selectie kwamen we uit op twee prioriteiten. Een doelman en een nummer negen, een spits”, gaf Van Nistelrooy aan tijdens het persmoment. In Walter Benizitez heeft PSV al een nieuwe doelman gevonden. Nu nog een spits. “Als je hoog inzet op die positie, komen er namen op die ook voor jullie niet raar zijn. Hopelijk kunnen we de komende weken doorschakelen.”

Een mogelijke naam is die van De Jong. “Luuk de Jong is een buitencategorie-spits voor ons. We doen echt al het mogelijke en meer om die buitenkansen naar PSV te halen”, gaf de oefenmeester aan in gesprek met ESPN. “Dat is niet realistisch, maar het kan wel. Ik heb er wel heel veel geloof in, maar dat wil niet zeggen dat het zomaar gebeurt. Daar moet je alles voor doen.”

De Jong speelde tussen 2014 en 2019 al eens eerder voor PSV. De spits kwam in 204 wedstrijden tot 112 doelpunten en 56 assists.  

Net binnen