Maradona had relatie met 16-jarig meisje: ''Hij bracht me aan de drugs''

De Cubaanse vrouw Mavys Álvarez, die drie jaar lang een relatie had met Maradona, beweert dat Maradona haar in die periode aan de drugs heeft gebracht, haar drie maanden heeft opgesloten in een hotel en haar heeft gedwongen een borstvergrotende operatie te ondergaan.

Álvarez was pas zestien jaar toen ze werd voorgesteld aan Maradona: "Het was de grootste fout van mijn leven", vertelde Álvarez onlangs aan het Spaanstalige tv-station AméricaTeVe. "Ik was nog maar een meisje", zei Álvarez over haar relatie met Maradona. "Ik was puur. Hij was een vreemdeling, hij was rijk en hij schonk aandacht aan mij. Ik kon geen nee zeggen. Het leven met Maradona bestond uit feestjes in disco's. Hij nam me ook vaak mee uit eten."

Drugsgebruik

Mavys Álvarez vertelt ook hoe Maradona haar 'dwong' om drugs te gebruiken: "Diego nodigde me uit om drugs te gebruiken toen ik nog geen zeventien jaar oud was. Hij probeerde het bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld als we samen in de hotelkamer waren. Eerst wilde ik niet, maar hij voelde zich een beetje eenzaam en vond het niet leuk om het alleen te doen. Dus hij drong elke dag erg, heel erg aan. Uiteindelijk deed de Cubaanse vrouw mee en raakte zij ook verslaafd. "Het heeft me heel veel moeite gekost om van de drugs af te komen. Ik heb ook in het ziekenhuis gelegen met uitdrogingsverschijnselen. Ik kon niet eens uit bed komen om naar het toilet te gaan."

De relatie tussen Álvarez en Maradona heeft volgens de vrouw ongeveer drie jaar geduurd: "Na al die jaren schaam ik me voor mezelf, maar het was een ervaring uit mijn leven. We kiezen er niet altijd voor wat er met ons gebeurt."