Scorende keepers: Deze vijf doelmannen hadden neusje voor de goal

Alisson Becker was de grote held van Liverpool toen hij in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion de winnende goal maakte. De Braziliaanse doelman voorkwam in de 95e minuut dat zijn ploeg duur puntenverlies leed. De doelman ging mee naar voren en kopte knap raak na een corner. Alisson is niet de enige doelman die in de schijnwerpers staat na een goal. Hier vijf collega-keepers die hem voorgingen.

Sinan Bolat

AZ-fans kunnen beter wegkijken bij deze doelman. In 2009 speelt AZ in de laatste wedstrijd van de CL-groepsfase tegen Standard Luik. Het lijk er op dat AZ met een 1-0 voorsprong derde in de groep (met Arsenal en Olympiakos) en lijkt daarmee zich te kwalificeren voor de Europa League. AZ krijgt in de 95e minuut een vrije trap tegen. Sinan Bolat, de doelman van Luik, gaat mee naar voren om iets te kunnen forceren en kopt de bal pardoes raak, waardoor AZ uitgeschakeld is in Europa.

Asmir Begovic

In 2013 vestigt Asmir Begovic een record in de Premier League. De Bosniër neemt het dan op met Stoke City tegen Southampton en verbaast het publiek al binnen de eerste minuut van de wedstrijd. Direct na de aftrap komt de bal terecht bij de doelman, die deze naar voren knalt. Dankzij de wind mee vliegt de bal ver in de helft van de tegenstander. De doelman van Southampton komt uit zijn doel en ziet de bal zo over hem heen stuiteren. Het was destijds de verste goal ooit met een afstand van 91 meter en de snelst scorende doelman in de Premier League.

Joe Hart

Joe Hart was in 2015 de man van de wedstrijd tegen AS Roma. In een oefenwedstrijd voor de International Champions Cup moet de winnaar beslist worden via strafschoppen. Bij een stand van 4-3 neemt Hart plaats achter de bal. De Engelsman schiet de bal snoeihard in de linkerkruising. Om het nog mooier te maken stopt Hart daarna een mislukte paneka van Doumbia en de penalty van Keita.

Carlos Aguayo Torres

Een recenter doelpunt komt op de naam van Carlos Aguayo Torres. De doelman van amateurclub Vinaròs CF gaat bij een stand van 1-0 in de slotseconden van de wedstrijd mee naar voren met een vrije trap. De bal beland voor de voeten van Torres, die deze buiten het strafschopgebied knap binnen schiet, 1-1. De doelman lijkt de held van de dag te worden, maar ziet zijn droom al snel in duigen spatten. Vlak na het doelpunt staat zijn ploeg niet op te letten en schiet de tegenstander de bal van ver over hem heen, waardoor Vinaròs uiteindelijk toch nog met 2-1 verliest. Wat een pech.

Rogério Ceni

Er is altijd een baas boven baas. Rogério Ceni scoorde tijdens zijn loopbaan maar liefst 132 doelpunten. Ceni was tussen 1992 en 2015 doelman van Sao Paulo en nam de vrije trappen en strafschoppen voor zijn rekening. Met zijn bizarre statistieken heeft Ceni bij Sao Paulo zelfs een plaatsje in de top tien doelpuntenmakers allertijden. Tegenwoordig is de Braziliaanse goaltjesdief werkzaam als trainer bij Flamengo