Dessers of Linssen: wie is 'de logische keuze' voor Feyenoord?

Arne Slot geeft de komende tijd Cyriel Dessers de kans als spits bij Feyenoord. In de Conference League-wedstrijd tegen FK Partizan mocht Dessers al starten in de punt van de aanval. De Nigeriaan was gelijk goed voor een doelpunt. Slot ziet Dessers als 'logische optie' in zijn basiself.

Na zijn huuroverstap naar Feyenoord moest Dessers het vooral hebben van invalbeurten. Door zijn vele doelpunten kreeg Bryan Linssen de voorkeur in de punt van de aanval. Waar Linssen deze rol goed vervulde, is dat na de winterstop amper merkbaar. De aanvaller komt niet meer tot scoren en lijkt nu zijn basisplaats kwijt te zijn geraakt. Dessers mag het de komende tijd vanaf de aftrap laten zien. "Ik denk dat dat vrij logisch is. Als je Bryan lang hebt laten staan, is het raar om nu tegen Cyriel te zeggen dat hij nu één keer meedoet en volgende week Bryan weer." Dessers of Linssen: wie is 'de logische keuze' voor Feyenoord?

Bryan Linssen versus Cyriel Dessers

Kijken we naar het doelpuntenaantal van Linssen en Dessers, dan staat de eerstgenoemde op één. Dit seizoen is Linssen in 38 wedstrijden goed voor veertien doelpunten en nog eens negen assists. Maar kijken we naar Dessers, die het dus vooral moet hebben van invalbeurten, dan staat zijn teller op elf doelpunten in 27 wedstrijden. De huurling van KRC Genk heeft dit seizoen voor Feyenoord slechts 882 minuten gespeeld, waar dat in het geval van Linssen er 2699 zijn.

De belangrijke momenten waar Dessers zijn doelpunten binnenschoot, weegt ook zwaar mee. Zo redde Dessers als supersub zijn team al meerdere keren op de valreep. Denk hierbij aan de winnende doelpunten tegen Sparta, Union Berlin en AZ, allemaal in de 92e minuut. Daarnaast was Dessers in de topper tegen PSV (0-4) als invaller binnen vijf minuten goed voor een doelpunt en assist. Recent redde Dessers nog een punt voor Feyenoord, door als invaller in de 71e minuut de gelijkmaker te scoren tegen FC Groningen (1-1).

Minuten per doelpunt

In de Eredivisie heeft Dessers al vijf doelpunten achter zijn naam staan. Gemiddeld heeft de spits 88 minuten nodig om een doelpunt te maken. In de Conference League maakte Dessers al vijf doelpunten in zeven wedstrijden en heeft hij gemiddeld 64 minuten nodig om te scoren. De teller van Linssen in de Eredivisie staat op elf uit 25 wedstrijden, wat neer komt op 165 minuten per doelpunt. In totaal heeft Linssen dit seizoen gemiddeld 193 minuten nodig om tot een doelpunt te komen.