Vuurwerkbomgooier bij FC Utrecht - Ajax woensdag al voor de rechter

De 32-jarige man die tijdens FC Utrecht - Ajax een vuurwerkbom richting André Onana gooide en daarvoor werd opgepakt, staat komende woensdag al voor de rechter. De man wordt beschuldigd van poging tot zware mishandeling.

De verdachte werd aan de hand van camerabeelden al snel opgespoord en opgepakt en tijdens de kerstdagen zat hij vast. Donderdag werd hij vrijgelaten, omdat de rechter het niet nodig vond om hem tot de zitting vast te houden. De man wordt berecht via de zogeheten snelrechtprocedure. Die procedure probeert justitie aan te houden in gevallen waarbij in de eerste dagen al voldoende bewijs is verzameld. Het lik-op-stuk-beleid moet ervoor zorgen dat mensen snel berecht worden.

Ajax onderneemt geen stappen

Het vuurwerk ontplofte afgelopen zondag op enkele meters afstand van Ajax-doelman Onana. De keeper schrok ervan en de wedstrijd werd even stilgelegd, maar na een paar minuten kon er weer gevoetbald worden. Onana reageerde nuchter op het incident door te zeggen dat het 'bij zijn werk hoort'. Ajax heeft aangegeven geen verdere stappen te ondernemen. De KNVB onderzoekt nog of FC Utrecht iets te verwijten valt.

Beelden van de ontploffende vuurwerkbom:

Samenvatting FC Utrecht - Ajax (1-3):

Feyenoord-doelman vertrekt