Simons trots op plek in WK-selectie: "Ik ga maximaal genieten"

Xavi Simons maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal en dat betekent dat hij mee zal reizen naar het WK in Qatar. Het negentienjarige talent is trots en ziet zijn droom uitkomen. Hij is vooral zijn moeder dankbaar na deze mijlpaal.

Bondscoach Louis van Gaal had aan iedereen uit de voorselectie laten weten dat hij tussen half negen en tien uur ging bellen met de elf afvallers en daardoor werd het geduld van Simons op de proef gesteld. "Het was wachten ja, ik wilde niet meteen blij zijn toen ik na tien uur nog niet was gebeld. Ik wilde gewoon wachten tot twaalf uur, toen het officieel was", aldus Simons.

De smaakmaker was in Eindhoven toen hij het goede nieuws kreeg. "Ik was aan het douchen. Iedereen schreeuwde, iedereen was blij voor me. Toen ik thuiskwam, had iedereen emoties, mijn moeder vooral. Ze moest huilen, dat was het mooiste. Mijn moeder heeft zo hard gewerkt voor mij. Dat zij nu zo'n beloning krijgt, geeft mij alleen maar trots en power om door te gaan."

Hij is enorm trots dat hij deel uit mag maken van de selectie en focust zich meteen op het eindtoernooi. "Het is een droom voor een negentienjarige om erbij te zijn, ik ga maximaal genieten', aldus Simons, die nog niet met Van Gaal heeft gesproken. 'Ik ga gewoon mezelf zijn, lekker voetballen, lekker genieten", besluit de Oranje-debutant.