Scheids loopt van veld bij oefenduel PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag het trainingskamp afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Oostende. De Belgische tegenstander en huidige nummer 14 uit de Jupiler Pro League bleek na negentig minuten met 0-1 te sterk. Na afloop was vooral het voortijdig van het veld stappen van de arbitrage onderwerp van gesprek. 

Spraakverwarring, arbitrage vertrekt

Halverwege de eerste helft gebeurde er iets merkwaardigs. KV Oostende claimde een strafschop, maar in plaats daarvan gaf de leidsman PEC Zwolle het voordeel en de vrije trap. De Oostenrijkse trainer van Oostende, Dominik Thalhammer, uitte tegenover de assistent-scheidsrechter zijn ongenoegen, maar deed dat volgens de assistent buiten proportioneel.

Op aangeven van de assistent toonde de Spaanse arbiter Lax Franco de trainer de rode kaart. Dat hier sprake was van een onvervalste spraakverwarring was bij zowel PEC Zwolle als KV Oostende al gauw duidelijk, maar de assistent gaf aan in het Engels te zijn uitgescholden. Omdat Thalhammer ook niet wilde vertrekken, besloot de arbitrage zelf het veld maar te ruimen. Het was vervolgens minuten lang de vraag hoe de wedstrijd een vervolg moest krijgen, maar na een goed gesprek kwamen het arbitrale trio terug het veld op. Thalhammer moest de wedstrijd van een afstandje verder bekijken, zo wordt op de website van PEC Zwolle geschreven.