7 fantastische tips om online voetbalwedstrijden te kijken

Het overkomt ons allemaal wel eens: we willen een leuke wedstrijd online kijken, maar de link die we hebben gevonden doet het niet, of onze eigen apparatuur laat ons in de steek. Omdat wij weten hoe frustrerend dit kan zijn, hebben we voor jou de zeven beste tips samengesteld om dat in de toekomst te voorkomen. Om alvast een tipje van de sluier te lichten: denk aan een gratis VPN proefperiode

Tip 1: Weet zeker dat alles aan jouw kant van het scherm in orde is

Het kan natuurlijk altijd voorvallen dat de livestream het door onvoorziene omstandigheden niet doet. Er zijn echter een paar dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat alles aan jouw kant werkt – dat zal in elk geval helpen om problemen te voorkomen. Denk aan een goede internetverbinding, een opgeladen laptop en het vooraf opstarten van de website. Dit kan al veel ongemakken en irritaties voorkomen.

Waar wij ook nog wel eens last van hebben, is dat we nog talloze andere tabbladen open hebben staan en dat we tegelijkertijd waarschijnlijk ook aan het gamen zijn én naar muziek luisteren. Het doet vaak al wonderen om al deze applicaties af te sluiten.

Tip 2: Zorg ervoor dat de bandbreedte onder 1Mpbs blijft

Haperingen kun je het best voorkomen door de bandbreedte onder 1Mbps in te stellen, vooral als je op je telefoon naar de wedstrijd wil kijken. Bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een bepaalde verbinding kan worden verzonden. Als die overbelast wordt, gaat je beeld haperen en bufferen. Dit wil je natuurlijk niet! Stel daarom als het nodig is vooral de Mbps bij. Dat scheelt vaak al aanzienlijk.

Tip 3: Gebruik een VPN om wedstrijden te kijken

Een manier om wedstrijden te kijken die je niet direct online kan vinden, is het gebruik van een VPN. Met een VPN kan je gemakkelijk toegang krijgen tot Amerikaanse en Britse websites die regionale restricties hebben. Op deze manier kan je zonder al te veel problemen alsnog de beste buitenlandse wedstrijden bekijken. Veel VPN-diensten bieden een gratis proefperiode aan. Bekijk die vooral even als je op zoek bent, want waarom betalen als het ook gratis kan?

Tip 4: YouTube

Het komt wel eens voor dat wedstrijden ook op YouTube worden uitgezonden. Het is zeker de moeite waard om de wedstrijd in te voeren die je graag wilt zien, samen met de datum van vandaag. Niet alleen is het heel makkelijk om via YouTube te kijken, livestreams hebben vaak ook een chat- functie, waardoor je kunt zien wat andere mensen denken en voelen. Zo heb je thuis tóch nog een beetje het stadiongevoel!

Tip 5: Opnames van oude wedstrijden

Wat nu als je wel ontzettend veel zin hebt om voetbal te kijken, maar er geen leuke clubs spelen? Dan zijn er ontzettend veel oude wedstrijden online terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan legendarische Wereld- of Europese Kampioenschappen (zoals 1988!) of andere klassiekers die iedereen kent. Zo heb je én wat te kijken én weet je zeker dat wat je gaat zien zeer vermakelijk gaat zijn.

Tip 6: Sluit je computer of laptop met een draad op het internet aan

In onze ervaring wil het best wel eens helpen om gebruik te maken van een ouderwetse internetkabel in plaats van een Wifinetwerk. Zo kan wifi eens last hebben van problemen met de verbinding en net iets langzamer zijn dan via bedrading. Ook helpt het als je met meerdere mensen in één huis woont, want als meerdere mensen (te) veel gebruik maken van één wifinetwerk, wil het ook nog wel eens trager worden – dat wil natuurlijk niemand en al helemaal niet als je nét een spannende wedstrijd bekijkt.

Tip 7: Maak veel gebruik van gratis proefperiodes

Heel veel websites die livestreams uitzenden tegen betaling, bieden vaak de mogelijkheid om een gratis proefperiode te gebruiken – maak daar zoveel mogelijk gebruik van. We hebben allemaal wel een tweede e-mailadres of een e-mailadres voor het werk, dus gebruik ook die om je proefperiodes vast te leggen. Zo kan je met veel gemak tóch alle wedstrijden bekijken. Bijkomend voordeel is dat op die websites de kwaliteit toch net iets beter is en het geluid net iets mooier, waardoor de kijkervaring erop vooruitgaat. Dit zijn dus volgens ons de 7 beste tips om online voetbalwedstrijden te kijken. Wij denken dat je zeker iets aan deze tips zal hebben als je de volgende keer weer op zoek gaat naar een leuke wedstrijd. Geniet ervan!