Maak kennis met Shona Shukrula, dé vrouwelijke scheids van Nederland

Dit is het profiel van scheidrechter Shona Shukrula (Alkmaar, 24 mei 1991).

Paspoort Shukrula

Shona Shukrula

Keuken Kampioen Divisie

Shona Shukrula is een Nederlandse scheidsrechter. Shukrula is de eerste vrouwelijke vierde official in de Keuken Kampioen Divisie.

Als meisje had Shukrula altijd al een passie voor voetbal. Toch begon ze pas rond haar zestiende met het spelen van de sport. Ze sloot zich aan bij het meidenteam van de Alkmaarse voetbalclub AFC’34. Al snel werd Shukrula gevaagd om wedstrijden van de club te fluiten als scheidsrechter. Het begon allemaal bij de E- en F-pupillen. Later ging Shukrula de D-pupillen fluiten, waardoor ze bij een cursus van de KNVB belande.

Scheidsrechter Shona Shukrula

In het seizoen 2009/10 begon het avontuur van Shukrula bij de KNVB. In 2010 werd de scheidsrechter opgenomen in het Talententraject Amateurvoetbal van de KNVB. Nog geen zeven jaar later werd Shukrula ook scheidsrechter binnen de FIFA. Sindsdien krijgt Shukrula internationale aanstellingen bij Champions League-wedstrijden en de kwalificaties van het EK en WK. In 2019 promoveerde Shukrula naar categorie twee van de FIFA-lijst.

Primeur voor Shona Shukrula

Op 14 december 2019 heeft Shukrula een primeur te pakken in Nederland. Ze wordt dan namelijk de eerste vrouw die een wedstrijd op het hoogste amateurniveau van de mannen fluit. Tijdens de wedstrijd Jong Sparta - ASWH heeft Shukrula de leiding. Nog geen jaar later volgt haar debuut in de Eerste Divisie. Daar is Shukrula op 5 september 202 de eerste vrouwelijke vierde official in de Keuken Kampioen Divisie, bij de wedstrijd FC Eindhoven - Telstar.

Shona Shukrula maakt grote stappen

Binnen het internationale vrouwenvoetbal maakt Shukrula ook grote stappen. Op 3 maart 2021 is zij de scheidsrechter bij de achtste finale van de Champions League tussen FC Barcelona en Fortuna Hjørring. Bij de KNVB Beker-finale tussen de vrouwen van ADO en PSV had Shukrula ook de leiding. De droom die Shukrula nog altijd koestert is het fluiten van wedstrijden in de mannelijke Eredivisie.

Leven naast het voetbal

Naast het fluiten van voetbalwedstrijden is Shukrula ook werkzaam als Officier van Justitie voor het Openbaar Ministerie bij het Openbaar Ministerie van Noord-Holland. Ook leuk om te weten is dat Shukrula haar verjaardag deelt met die van haar hondje.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl