Frank de Boer blikt terug: "Niet mijn beste persconferentie"

Bondscoach Frank de Boer kijkt met een slecht gevoel terug op zijn persconferentie afgelopen woensdag. Tijdens deze persconferentie maakte De Boer zijn definitieve selectie voor het EK bekend, maar vergiste hij zich openlijk en was er commotie rondom afvaller Jeremiah St. Juste. Anwar El Ghazi kreeg overigens via een appje te horen niet mee te gaan naar het EK.

Frank de Boer blikt terug: Niet mijn beste persconferentie

In gesprek met de NOS laat De Boer weten zelfkritisch te zijn over zijn optreden tegenover de media woensdag: "Laten we ervan uitgaan dat het niet mijn beste persconferentie was. En daar wil ik het ook eigenlijk bij laten."

Verslaggever van de NOS, Jeroen Stekelenburg, refereert even later vervolgens aan het feit dat De Boer al zijn afvallers voor het EK gebeld zou hebben: "Een slip of the tongue. Nogmaals: fout geweest en nu richten op het voetbal."

Ook gaat de bondscoach nog kort in op het vaccinatiebeleid van de Oranje-internationals: "Daar toch wat dwingender in zijn? Nee, dat kan niet, in mijn ogen kan dat niet. Dit is ons standpunt en dat heeft geen invloed op het selecteren van spelers", aldus de bondscoach.

Momenteel verblijft de selectie van het Nederlands elftal in het Portugese Lagos. Woensdag zal het een oefenwedstrijd spelen tegen Schotland. Zondag speelt Oranje zijn 'afscheidswedstrijd' tegen Georgië. Een week later trapt de ploeg van De Boer af voor het EK tegen Oekraïne.

Programma Oranje, EK-selectie, speelsteden en volledige speelschema EURO 2020