Zirkzee duidelijk over toekomst: 'Daar wil ik volgend seizoen een belangrijke speler worden'

Joshua Zirkzee wordt dit seizoen uitgeleend door Bayern München aan Anderlecht. Bij Anderlecht speelde de aanvaller al 34 wedstrijden mee en wist hij daarin veertien keer te scoren en acht assists te geven. Omdat de Nederlander door Anderlecht maar voor één seizoen wordt gehuurd, is de vraag waar hij volgend jaar zal spelen. Anderlecht toonde interesse om hem over te kopen, maar dat wordt financieel wellicht onhaalbaar.

Toekomst Joshua Zirkzee

Over zijn toekomst is Zirkzee luid en duidelijk: "Ik hoop dat ik op een dag een belangrijke speler voor Bayern kan worden. Op het einde van het seizoen, zal ik terugkeren naar Bayern. Waar ik daarna zal spelen? Het hangt af van de vooruitzichten op speelminuten, want dat is voor mij het belangrijkste.", aldus de Anderlecht-spits.

Zirkzee ruilde in 2017 de jeugd van Feyenoord in voor die van Bayern. In totaal speelde de Nederlander al zeventien wedstrijden voor de Duitse topploeg, vier keer wist hij daarin te scoren. Met Lewandowski in de ploeg wordt het zich moeilijk om in de ploeg te werken, maar stel dat de Pool vertrekt, kan dat perspectieven openen.

Feyenoord-doelman vertrekt