Oproep tot algeheel verbod op uitsupporters - Eens met Valentijn Driessen?

Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, wil dat er keihard wordt ingegrepen na de misdragingen van de Vitesse-supporters op bezoek bij FC Utrecht. Hij pleit voor een verbod op uitsupporters.

"Waar het publiek van toegevoegde waarde was voor de thuisclub bij PEC Zwolle - FC Groningen, NEC - RKC en FC Twente - Go Ahead Eagles, daar misdroegen supporters van Vitesse zich dusdanig dat Lindhout genoodzaakt was de wedstrijd tweemaal te staken", schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Veiligheidsdriehoek

"Eerst vanwege het gooien van vuurwerk en fakkels op het veld en in de belendende (naasgelegen, red.) stadionvakken, waarbij ook vrouwen en kinderen ernstig gevaar liepen op zware verwondingen. Dat de lokale veiligheidsdriehoek voor een afkoelingsperiode koos in plaats van ontruiming was een miskleun."

Keiharde maatregelen

Volgens Driessen tijd voor keiharde maatregelen. "Wees pro-actief en bewijs dat je die stinkende wond bij jezelf durft weg te snijden door uitpubliek te weren voor de rest van het seizoen. Je kweekt er goodwill mee, het draagt bij aan een beter imago en je krijgt er meer en betere supporters voor terug. Mensen bij wie het niet in hun hoofd opkomt om het eigen stadion te slopen of anderen voor het leven te verminken met vuurwerk en fakkels."