OFFICIEEL: Nick Marsman vertrekt na dit seizoen naar Inter Miami

Nick Marsman maakt na dit seizoen de overstap naar Inter Miami. De transfer van de 30-jarige doelman is maandag officieel bekend gemaakt. De doelman heeft voor twee seizoenen getekend in de Major League Soccer.

Het was al even bekend dat Marsman in gesprek was met Inter Miami, de club waar David Beckham eigenaar is. De doelman wordt in de Verenigde Staten ploeggenoot van onder andere Gonzalo Higuain, Blaise Matuidi en Kelvin Leerdam. "Een prachtige volgende stap in deze fase van mijn loopbaan", zegt Marsman op de clubwebsite van Feyenoord. "Maar eerst ga ik hier bij Feyenoord nog elke dag alles geven en ik wil met dit team het seizoen goed afsluiten."

Inter Miami is ook verheugd met de komst van Marsman, zegt sportief directeur Chris Henderson. "Hij brengt veel kwaliteiten naar deze club. We gaan het nieuwe seizoen in met het vertrouwen dat we onder de lat voldoende kwaliteiten hebben. Nick is een welkome aanvulling op de keepers die we al hebben."

Marsman speelde tot nu toe 136 wedstrijden in de Eredivisie. Eerder kwam de 30-jarige doelman in actie voor FC Twente, Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Het is het eerste buitenlandse avontuur voor de keeper.