Manchester United-verdediger op proef bij sc Heerenveen

Sc Heerenveen verwelkomt komende week een oude bekende van Louis van Gaal op de training. Cameron Borthwick-Jackson traint een periode mee bij de club uit Friesland. De 22-jarige verdediger debuteerde in 2015 onder Van Gaal bij Manchester United.

Borthwick-Jackson speelde sinds 2012 in de jeugdopleiding van Manchester United en debuteerde in 2015 onder Louis van Gaal tijdens een Premier League-wedstrijd tegen West Bromwich Albion. De verdediger speelde dat seizoen tien competitieduels, maar daar bleef het bij. De afgelopen jaren werd hij verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, Leeds United en Scunthorpe United. De linkspoot staat op dit moment nog tot medio 2020 onder contract op Old Trafford.

Eén linksback
Na het vertrek van Dave Bulthuis, Doke Schmidt en Kik Pierie zit sc Heerenveen krap in de linksbenige verdedigers. Lucas Woudenberg is op dit moment de enige linksback bij de Friezen. Rechtsback Sherel Floranus zou eventueel ook daar kunnen spelen. Borthwick-Jackson sluit vanaf maandag aan en blijft voor onbepaalde tijd meetrainen.