Bizarre soap duurt voort: Achilles '29 mag eigen sportpark niet meer op van beheerder grondgebied

De bizarre soap rondom oud-profclub Achilles '29 duurt voort. De club moet per 1 oktober op zoek naar een nieuw sportpark nu ze toegang tot De Heikant is ontzegd.

Al sinds de oprichting in 1929 is de familie Derks veelvuldig betrokken bij de club uit Groesbeek. Bij oprichting werd door Gerrit Derks een veld beschikbaar gesteld, waar nog altijd op gespeeld werd. Ook nu is de familie nog betrokken bij de club. Harrie Derks was jarenlang voorzitter en broer Frans was onder meer trainer en technisch manager.

Ruzie
Inmiddels is er ruzie ontstaan tussen de club en de familie, die nog altijd eigenaar zijn van de grond van het sportpark. De accomodatiestichting is in juni failliet gegaan en sindsdien is er geen wettelijke huurovereenkomst meer over het gebruik van het sportpark. De ruzies hebben er toe geleid dat Achilles '29 nu toegang is ontzegd tot het terrein.

Faillissement
Achilles '29 is in rap tempo aan het instorten. Tussen 2013 en 2017 was het de enige amateurclub ooit die de stap maakte van het amateurvoetbal naar het betaalde voetbal. Lang ging dat goed, maar financieel zat het in het seizoen 2016/17 diep in de problemen. Er was een te kort van 3,6 miljoen euro, spelerssalarissen werden niet meer betaald en de club ging failliet. 

Verval duurt voort
Inmiddels is Achilles '29 ook gedegradeerd uit de Tweede en Derde Divisie en speelt het inmiddels in de Hoofdklasse A, waar het kansloos met nul punten onderaan staat. Daar komt de ellende van het dakloos zijn nu dus ook nog eens bij.