Off topic: Japan en VS zenden toernooi niet uit door betrokkenheid EasyToys

In Japan en de VS is het niet goed gevallen dat EasyToys de hoofdsponsor is van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) curling. Daardoor hebben deze landen besloten de wedstrijden niet uit te zenden op landelijke televisie.

Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) is zondag van start gegaan in Leeuwarden. Bij dit toernooi is erotische webshop EasyToys hoofdsponsor. Dit is te zien in de belijning op het ijs. Traditioneel gezien zijn deze lijnen blauw, maar in dit geval hebben de lijnen de kleur roze. Ook het logo van het erotieke bedrijf is twee weken lang te zien in Friesland.
"Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt met de World Curling Federation (WCF)”, zegt Dagmar van Stiphout, projectmanager van het toernooi in Leeuwarden, waar ook het Nederlandse team aan meedoet. "Zij weten wie onze partners zijn en daarvoor hebben we dus ook toestemming. We hebben heel zorgvuldig gehandeld. Nu zijn we erachter gekomen dat een aantal broadcastpartners vindt dat ze de wedstrijden niet uit kunnen zenden. Daar was de WCF ook door verrast”.

Oplossing

Het toernooi is in ongeveer 25 landen te zien. Een woordvoerder van de WCF meldt dat er momenteel wordt gekeken naar een potentiële oplossing voor het ongemak. Hij wil niet zeggen welke opties er zijn en welke landen het allemaal betreft, maar het zou gaan om ‘meerdere’ uitzendpartners.

De zegsvrouw van EasyToys vindt het ‘jammer dat het zo loopt’. Morgen gaan alle partijen volgens haar in gesprek over de ontstane situatie. ,,We zijn een net bedrijf en vinden curling een toffe sport waar we graag onze naam aan verbinden. Op dit moment wachten we de ontwikkelingen even af".