Reactie Ronald Koeman op EK-loting: "Gelukkig geen Portugal"

Bondscoach Ronald Koeman is tevreden met de EK-loting van Oranje. Nederland zit in een poule met Oekraïne, Oostenrijk en een vierde tegenstander die nog niet bekend is. Dat wordt Roemenië, Kosovo, Noord-Macedonië, Georgië of Wit-Rusland.

Achter de schermen is Oranje al even bezig met het voorbereiden van de groepswedstrijden, zegt Koeman. "Onze scouting is al een tijdje bezig. We willen alles in kaart brengen. Vanaf het moment dat je weet dat het Oekraïne wordt kijken we met extra ogen. Ook zij spelen twee oefenwedstrijden, dus we hebben nog genoeg materiaal. Alle landen zullen goed voorbereid zijn, dus niet alleen wij."

Op hoede voor Oekraïne
Koeman is wel op zijn hoede voor Oekraïne. "Ze zaten in de poule met Portugal. Die hebben ze gewonnen. Wij weten hoe moeilijk het is om van Portugal te winnen. Gelukkig kregen we die niet. Ze zijn niet voor niets eerste geworden. Met Shevchenko als trainer zijn ze aan het veranderen. Het zal best een sterke tegenstander zijn."

Blij met Oostenrijk
Koeman is een stuk blijer met het feit dat Oranje Oostenrijk heeft geloot. "Met alle respect, we weten hoe moeilijk Portugal is. Dat je een land treft waar je nog niet eerder tegen hebt gespeeld is alleen maar prettig. Ik weet er niet heel veel van, maar natuurlijk ken ik wel een aantal tegenstanders."

Poule F mag worden bestempeld als de poule des doods, met Duitsland, Frankrijk en Portugal. "Die zullen daar niet blij mee zijn, maar als wij eerste in de poule worden kunnen we zelfs nog de derde van Groep F treffen. We weten hoe de poule is en willen alles winnen. Dan zien we wel."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over de loting voor het EK 2020’

Leedvermaak om EK-loting Duitsland: "Wanneer je terug denkt aan Noord-Ierland uit"

Kees Kwakman reageert op EK-loting: "Oostenrijk is een goeie ploeg"

Gunstige loting! Tegenstander Nederlands elftal op EK 2020 bekend!