'Landen krijgen slechts één week voorbereidingstijd voor het WK'

Landen die meedoen aan het WK van 2022 krijgen slechts één week voorbereidingstijd, dat meldt L'Equipe. Het Franse medium heeft stukken van de UEFA ingezien.

Het WK in Qatar wordt in de winter georganiseerd, omdat het in de zomer veel te warm is in het land. Het toernooi staat gepland tussen 21 november en 18 december 2022, wat dus middenin het voetbalseizoen valt. L'Equipe meldt nu dat deelnemende landen een extreem korte voorbereiding zullen hebben. Uit documenten van de UEFA, die ook aan alle lidstaten verstuurd zijn, is te lezen dat clubs hun spelers pas op 14 november vrij geven. Dat is dus slechts één week voor het toernooi.

Het besluit was al iets wat in de lijn der verwachtingen lag. Zo sprak Louis van Gaal er eerder ook al over. De oefenmeester wil tijdens het WK 5-3-2 spelen met Oranje, maar heeft amper tijd om het systeem erin te slijpen. "We hebben amper wedstrijden en maar één week voorbereiding op het WK, dus dat zal ik onderweg moeten doen. Ik hoop dat wij in november gekwalificeerd zijn, dan kan ik de volgende wedstrijden gebruiken om een ander systeem te spelen", aldus Van Gaal.