Spelerspaspoort Devyne Rensch (profiel)

Profiel: Devyne Rensch: (Lelystad, 18 januari 2003) staat onder contract bij Ajax.

spelersprofiel, paspoort devyne rensch ajax, linkedin

Ajax

Rensch speelde in de jeugd van VV Unicum en Ajax en werd gedurende deze periode ook geselecteerd voor Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen. In het seizoen 2019/20 speelde hij voor Ajax onder 19.

Abdelhak Nouri trofee

In de voorbereiding op het seizoen 2020/21 kreeg Rensch, die op dat moment nog niet voor Jong Ajax had gespeeld, meerdere malen speelminuten in het eerste elftal van Ajax. Tijdens de eerste helft van dit seizoen was hij officieel onderdeel van het eerste elftal, maar speelde hij zijn meeste wedstrijden voor Jong Ajax. Op 19 november 2020 kreeg hij de Abdelhak Nouri trofee uitgereikt als grootste talent van van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020. Hij volgde hiermee Naci Ünüvar op, die de prijs een jaar eerder in ontvangst mocht nemen.

Eredivisie-debuut bij Ajax

Op 28 november 2020 maakte hij op zeventienjarige leeftijd als invaller zijn debuut in de Eredivisie tegen FC Emmen. Op 31 januari volgde zijn debuut als basisspeler. Op 18 februari 2021 debuteerde hij in de UEFA Europa League tegen Lille OSC. In de loop van het seizoen kreeg hij steeds meer speeltijd als rechtsback, mede door blessures bij concurrenten. Rensch vulde deze rol goed in en was een vaste waarde voor Ajax in de tweede seizoenshelft. Op 18 april won hij zijn eerste prijs met Ajax, door Vitesse in de bekerfinale te verslaan. Daarna werd ook het landskampioenschap behaald. Rensch voetbalt al sinds de jeugd met Brobbey en Timber. In het interview hieronder vertellen ze over hun band en blikken ze terug op het seizoen 2020/2021.

Dit is de voorlopige selectie van Ajax in het seizoen 2021/2022