Colombiaanse verdediger gelinkt aan Ajax: wie is Jhon Lucumi?

Ajax zou in België kijken naar Jhon Lucumi. De centrale verdediger staat momenteel onder contract bij KRC Genk, waar hij in 2021 nog tot medio 2023 bijtekende. Mocht Ajax serieus werk maken van de Colombiaan, dan kan het rekenen op flink wat concurrentie.

Het Colombiaanse radiostation Antena 2 weet te melden dat Ajax samen met vier andere clubs in de markt is voor Lucumi. Naast de Amsterdammers zouden ook Fulham, Bologna, Nice en Zenit interesse hebben in de centrale verdediger. Lucumi maakte in de zomer van 2018 de overstap van Deportivo Cali naar Genk, dat zo'n 2,5 miljoen euro over had.

Jhon Lucumí

In vier jaar tijd staat de teller van Lucumi nu op 135 wedstrijden voor KRC Genk. Daarin wist de verdediger, die ook als linksachter uit de voeten kan, drie keer te scoren en twee assists te leveren. Vlak na zijn overstap naar België werd Lucumi voor het eerst opgenomen in de nationale selectie van Colombia. Op 4 juni 2019 volgde zijn debuut tegen Panama (3-0). Tot nu toe staat de teller van Lucumi op vijf interlands.

Met een aflopend contract schommelt de marktwaarde van Lucumi rond de negen miljoen euro.