Ajax moet genoegen nemen met miljoenenverlies door lege stadions

Ajax heeft over het afgelopen seizoen een nettoverlies van 8,1 miljoen euro geleden. Dit laat de club via de officiële clubkanalen weten. De reden hiervan zijn de lege stadions volgens de Amsterdammers.

Deze cijfers zijn een stuk slechter dan van het voorlaatste boekjaar. Ten opzichte van seizoen 2019/20 is het financiële resultaat een verslechtering van 28,8 miljoen euro. De Amsterdammers wijten het miljoenenverlies aan de maatregelen rondom het coronavirus. Vanwege het ontbreken van fans in het stadion vielen de zogenaamde 'voetbalopbrengsten' erg tegen. 

De netto-omzet van het vorige seizoen van Ajax bedraagt 125,2 miljoen euro. Dit is 37,1 miljoen euro minder dan het jaar daarvoor. Dit verlies betekent dat het totale eigen vermogen van de club is gedaald naar 222,0 miljoen euro. 

Het grote verlies had gecompenseerd kunnen worden met één of meerdere transfers die voor 1 juli 2021 waren afgerond. Het vertrek van Lassina Traoré, Hakim Ziyech, Sven Botman, Sergino Dest en Donny van de Beek zijn meegerekend en hebben in totaal 86,1 miljoen euro opgeleverd. Daar tegenover staan de transferkosten ter waarde van 60,5 miljoen euro.

Ook interessant