De laatste 5 ontmoetingen tussen Feyenoord en NEC in Nijmegen

De Eredivisie wordt komend weekend weer hervat met speelronde 8. Tijdens deze speelronde reist Feyenoord af naar Nijmegen om het daar tegen NEC  op te nemen. Beide teams stonden in competitieverband 84 keer eerder tegenover elkaar, waarvan 42 keer in Nijmegen. Feyenoord won 25 van deze ontmoetingen en verloor er slechts elf. Zo verliepen de laatste vijf ontmoetingen tussen NEC en Feyenoord in Nijmegen.

2012/2013: NEC - Feyenoord (0-3)

Voor de de vijf laatste wedstrijden van Feyenoord in Nijmegen moeten we bijna tien jaar terug in de tijd. In het seizoen 2012/2013 traden de Rotterdammers met onder anderen Graziano Pellè, Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie en Stefan de Vrij in de gelederen aan tegen NEC. Ronald Koeman zat op de bank als coach en zag zijn team met 0-3 winnen door doelpunten van Pellè en Boëtius (twee keer). Feyenoord eindigde dat seizoen derde in de Eredivisie.

2013/2014: NEC - Feyenoord (3-3)

Een seizoen later ging Feyenoord opnieuw op bezoek in Nijmegen. Ditmaal hadden de Rotterdammers meer moeite met NEC en sleepte het team van Ronald Koeman er in de laatste minuut een gelijkspel uit door een doelpunt van Bruno Martins Indi, die de 3-3 scoorde. Andere goals kwamen op naam van Samuel Stefanik (twee keer) en Victor Palsson namens NEC en Lex Immers en Boëtius namens Feyenoord. De Rotterdammers eindigde dat seizoen tweede in de Eredivisie.

2015/2016: NEC - Feyenoord (3-1)

Na een jaar afwezigheid was NEC weer terug op het hoogste niveau in Nederland en in december 2015 mocht Feyenoord op bezoek in Nijmegen. Een volgepakt Goffertstadion zag Feyenoord op voorsprong komen door een prachtige vrije trap van Tonny Vilhena. Dit was voor de Rotterdamse fans ook het enige wapenfeit van het team van toenmalig coach Giovanni van Brockhorst. Feyenoord ging ten onder door goals van Janio Bikel, Anthony Limbombe (nu spelend bij Almere City) en Christian Santos. De club eindigde uiteindelijk derde in de Eredivisie.

2016/2017: NEC - Feyenoord (1-2)

Feyenoord revancheerde zich een jaar later in Nijmegen. Het elftal van trainer Van Bronckhorst kwam die wedstrijd tegen NEC vroeg op achterstand door een doelpunt van Mohamed Rayhi, maar wist in de slotfase via goaltjesdief Nicolai Jörgensen en supersub Michiel Kramer de drie punten mee naar Rotterdam te nemen. Feyenoord kroonde zich dat seizoen tot landskampioen van Nederland.

2021/2022: NEC - Feyenoord (1-4)

Feyenoord hoefde de afgelopen vier seizoenen niet af te reizen naar Nijmegen, daar NEC een niveau lager speelde. De Nijmegenaren promoveerden echter in 2021, waardoor in januari 2022 de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC weer op het programma stond. N.E.C. ging voortvarend van start door een doelpunt van Lasse Schöne, maar Feyenoord deed via een strafschop benut door Orkun Kökcü voor de rust wat terug. Na de rust overtuigden de Rotterdammers en wisten ze NEC uiteindelijk met 1-4 te verslaan.