Blind verrast met videoboodschap voor record: "Zijn woorden komen altijd dieper binnen"

Voor Daley Blind is de wedstrijd tegen Benfica nog iets specialer dan normaal. Wanneer de verdediger in actie komt woensdagavond, komt zijn naam in de recordboeken te staan als Ajacied met de meeste Champions League-wedstrijden (43) op zijn naam. In een speciaal fragment van Ajax TV ontvangt Blind felicitaties van een aantal bekende namen binnen de voetbalwereld.

"Er waren tijden in het begin dat ik dit helemaal niet verwacht had. Ik twijfelde of ik überhaupt wel door zou breken", legt Blind uit. "Daarom ben ik ook zo trots dat ik deze mijlpaal heb bereikt. Eerst was ik ook een ballenjongen, als het dan nu zover is dat je zelf recordhouder bent is dat erg speciaal."

Terwijl Blind zelf ontwikkelde bij Ajax, ontwikkelde Ajax ook in een hoog tempo. De 88-voudig international kon de opkomst van de Amsterdamse club in Europa van dichtbij meemaken. "Je merkt echt dat de verwachtingen vanuit de supporters veel hoger liggen", vertelt Blind. "Als je toen van Real Madrid verloor, kon dat gebeuren. Nu merk je dat we zover zijn dat we het gevoel hebben dat we altijd moeten winnen."

Om de speciale gelegenheid te vieren, verzamelde Ajax een aantal videoboodschappen van dierbaren van Blind. Naast een aantal familieleden, vrienden en collega's werd ook het woord gegeven aan vader Danny Blind. "Je maakt me altijd weer blij en trots, bij ieder record." Bij Daley Blind raken de woorden een gevoelige snaar. "Zijn woorden komen altijd iets dieper binnen. Het doet me goed om dit op video te horen."

Ook interessant