Weet jij het beter dan Andy? Profiteer van deze prachtige noteringen bij RB Leipzig - Atlético Madrid

RB Leipzig is zonder twijfel één van de ploegen die dit Champions League-avontuur kleur geeft. De ploeg van Julian Nagelsmann valt graag aan, scoort veel en rekende in de achtste finale eenvoudig af met Tottenham Hotspur (4-0 over twee duels). In de kwartfinale komt de Duitse grootmacht echter een ploeg tegen die bepaald niet bekend staat om de aanvallende manier van voetballen: Atlético Madrid. Een botsing van speelstijlen dus en dat maakt het interessant. Rekent RB Leipzig ook af met de vechtmachine van Diego Simeone? TOTO.nl verwacht van niet...

RB Leipzig mist Werner, vertrouwen bij Atlético Madrid enorm

Daar waar RB Leipzig eenvoudig de kwartfinale haalde, moest Atlético Madrid serieus aan de bak. Wat heet! Tegen titelverdediger Liverpool leek uitschakeling in de return nabij, maar in de verlengingen bogen de Madrilenen op Anfield een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. Dit was uiteindelijk ruim voldoende na de 1-0 zege uit het heenduel. Het vertrouwen zal daarom groot zijn bij de Spaanse grootmacht, terwijl RB Leipzig het juist moet stellen zonder sterspeler Timo Werner. Hij vertrok naar Chelsea en is er niet meer bij. In de competitie scoorde Werner afgelopen seizoen 28 keer en op bezoek bij Tottenham nam hij de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening. Geeft zijn afwezigheid de doorslag?

Atlético Madrid wint in reguliere speeltijd (quotering 2,32 euro)

Atlético Madrid gaat verder (quotering 1,65 euro)

Werner beslist Tottenham Hotspur - RB Leipzig in achtste finale, TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO

Weinig doelpunten

Hoewel RB Leipzig vooral in de Bundesliga makkelijk het net vond (81 goals), moet Nagelsmann tegen Atlético Madrid een flink deel van die productie missen. Werner nam namelijk bijna 35% van die treffers voor zijn rekening en dus is de vraag wie nu de goals moet maken... Buiten Werner scoorde namelijk niemand meer dan tien goals bij RB Leipzig.

Atlético Madrid is sowieso geen ploeg die makkelijk doelpunten produceert: in de top-7 van La Liga scoorde geen ploeg zo weinig als Atlético. Aan de andere kant krijgt het ook amper treffers tegen, want alleen Real Madrid deed het verdedigend beter (25 om 27 tegengoals). Wie wil genieten van veel doelpunten, kan dus beter niet naar Atlético Madrid kijken, want gemiddeld vallen er dit seizoen bij de Spaanse grootmacht slechts twee doelpunten per wedstrijd. 

Minder dan twee goals (quotering 2,80 euro)

Minder dan drie goals (quotering 1,59 euro)

Liverpool slaagde er ook niet in om de Madrileense muur te slechten, TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO

Wie gaan dan de goals maken?

Hoe weinig Atlético Madrid ook scoort; Alvaro Morata slaagde er dit seizoen toch in om tot vijftien doelpunten te komen (CL en La Liga samen). Niet slecht in een ploeg die amper op de helft van de tegenstander komt. Bij Angel Correa is het coronavirus vastgelegd en dus zal er nog meer naar Morata gekeken wordt. Neemt hij zijn ploeg bij de hand tegen RB Leipzig?

Aan de andere kant moet Patrik Schick Timo Werner doen vergeten. De Tsjechische spits kwam dit seizoen 'slechts' 22 keer in actie, vaak invalbeurten, maar scoorde toch tien keer. Geen onaardig moyenne.. Een doelpunt van de van AS Roma gehuurde spits levert je flink wat op.

Doelpunt Alvaro Morata (quotering 2,54 euro)

Doelpunt Patrik Schick (quotering 3, 75 euro)

Weet jij het beter dan Andy? Kom dan maar!