‘Abramovich kan Chelsea voor miljarden verkopen aan Saoedische partij’

Roman Abramovich zou Chelsea zo maar eens voor een aantal miljarden kunnen verkopen. Volgens het Amerikaanse medium CBS heeft een groep investeerders uit Saoedi-Arabië interesse in de Engelse club. De groep, genaamd Saudi Media Group, zou een bod van 3,2 miljard euro hebben gedaan op de club uit Londen.

Roman Abramovich kwam onder vuur te liggen nadat zijn thuisland, Rusland, Oekraïne binnendrong. Ook zou Abramovich goed bevriend zijn met de president van Rusland, Vladimir Poetin. Hierop werd bekend dat Roman Abramovich Chelsea voor 31 mei moet verkopen van de Britse regering. Een bod van 3,2 miljard euro lijkt aan de eisen van Abramovich te voldoen, echter is de Saoedische partij niet de enige geïnteresseerde, zo zouden er nog diverse andere partijen interesse hebben in het overnemen van Chelsea.

Succes onder Abramovich

Abramovich nam Chelsea in 2003 over voor een bedrag van meer dan 160 miljoen euro. De Londenaren groeiden onder leiding van de steenrijke Rus uit tot een grootmacht. Zo wonnen The Blues tweemaal de Champions League.