Meerdere Premier League-clubs willen Barcelona verlossen van Martin Braithwaite

Martin Braithwaite gaat Barcelona deze zomer verlaten. De Spaanse club hoopt de spits zo snel mogelijk te verkopen, zo meldt Sport. Meerdere clubs uit de Premier League zouden geïnteresseerd zijn in de Deen.

West Ham United, Brighton & Hove Albion en Norwich City hebben inmiddels aangegeven serieus geïnteresseerd te zijn in de aanvaller. Naast deze drie Engelse clubs zou ook Valencia interesse hebben, maar met de clubs uit de Premier League zouden de onderhandelingen vooralsnog soepeler verlopen. Barcelona hoopte het betaalde bedrag van 18 miljoen euro terug te kunnen verdienen, maar lijkt genoegen te moeten gaan nemen met 15 miljoen euro.

Barcelona nam Braithwaite in februari 2020 over van Leganes, toen het vanwege blessures een spitsenprobleem had. Het kreeg toen toestemming om buiten de transferperiode om een speler te kopen. Een vaste waarde werd de 30-jarige Deen nooit in Catalonië, waar hij het vooral met invalbeurten moet doen. Ondanks dat staat de teller bij Barcelona op 53 wedstrijden, waarin hij acht keer wist te scoren. 

Door de komst van Memphis Depay en Sergio Agüero naar Barcelona hoeft Braithwaite, mocht hij blijven, niet te rekenen op speelminuten in het nieuwe seizoen. Daarnaast zou hij in de Premier League meer kunnen verdienen en is het voor Barcelona vanwege de financiële problemen een opluchting als hij zou vertrekken.