Jasper Cillessen mag vertrekken bij Valencia, wie hapt toe?

Er lijkt een einde te komen aan het avontuur van Jasper Cillessen bij Valencia. De doelman ontbrak bij een recente oefenwedstrijd van de Spaanse club en zou te horen hebben gekregen er geen toekomst meer voor hem is bij de club. Wie neemt de grootverdiener over?

Al langere tijd heersen er geruchten over de toekomst van Cillessen in Valencia. Trainer Gennaro Gattusso liet de doelman uit zijn selectie voor de oefenwedstrijd bij en tegen Nottingham Forest (1-1). Spaanse media melden dat Cillessen zijn ploeggenoten al op de hoogte heeft gebracht van het feit dat hij uitkijkt naar een nieuwe werkgever. Bij Valencia lijkt Giorgi Mamardashvili de vaste keuze onder de lat te zijn geworden.

Jasper Cillessen weg bij Valencia

Cillessen maakte in 2019 voor 35 miljoen de overstap van FC Barcelona naar Valencia. Sindsdien stond de Oranje-international 57 onder lat van Valencia. Met een aflopend contract tot medio 2023 kan Cillessen als een interessante optie. De marktwaarde van de doelman wordt nog slechts geschat op zo'n drie miljoen euro. Er zouden vooralsnog geen concrete aanbiedingen op tafel liggen voor Cillessen, maar Valencia zou verwachten dat er snel geïnteresseerde clubs volgen.

Voor zowel Cillessen als Valencia lijkt een vertrek de ideale oplossing. Bij een vertrek van de doelman krijgt Valencia de ruimte om de zomeraanwinsten in te schrijven voor La Liga en heeft Cillessen met het oog op het WK in Qatar meer perspectief.