Louis van Gaal over coronasituatie in Nederland: 'Gaat ook om leiderschap'

Louis van Gaal baalt van de coronamaatregel van het kabinet om drie weken zonder publiek te spelen. De bondscoach is het eens met het statement van de KNVB en sprak zich ook uit over het leiderschap in Nederland.

Van Gaal liet tijdens het persmoment voorafgaande van de wedstrijd tegen Montenegro duidelijk merken weinig te snappen van het besluit van het kabinet. "De KNVB benadrukt nogmaals dat ze veel geld hebben geïnvesteerd in de coronacheck, wat op advies van de regering moest worden gedaan. Allemaal gedaan, het RIVM heeft het gecontroleerd. Ondanks alles, de weinige coronabesmettingen, gaan we zonder publiek spelen."

De bondscoach benadrukt dat de volksgezondheid het belangrijkst is, al vindt hij de maatregelen onlogisch. "Corona is belangrijker dan voetbal, maar het is niet logisch nadenken. Het is wetenschappelijk bevestigd, dan snap ik dit niet." Minister-president Mark Rutte kon ook rekenen op kritiek van Van Gaal. "Het gaat ook om leiderschap. Meneer Rutte is hier toch de leider, daar mag je wat van verwachten."